top of page

Förodla dina plantor i våra miljövänliga krukor


Förodla fröer inomhus, i miljövänliga tidningskrukor. Eco Grow

Att förodla dina plantor direkt i våra papperskrukor har många fördelar. För det första är de klimatsmarta och endast gjorda utav papper. I vår butik tillhandahåller vi två storlekar av krukor i antingen brunt papper eller tidningspapper vilket är en smaksak vad man föredrar. Det kan vara snyggt att kombinera.

Många frön i vår butik behöver förodlas för att hinna utvecklas i vårt kalla klimat uppe i norr. Detta gör du inomhus innan säsongen kommit igång. Du fyller papperskrukan med såjord och sår ett eller två frön i varje kruka. I och med att krukan är gjort av papper behöver den stå på något som tål väta. Fördelen med att krukan är tillverkad i papper är att den absorberar vattnet bra vilket gör att jorden håller sig fuktig men samtidigt att plantan inte står i vatten vilket är viktigt vid förodlingen.

När det har blivit dags för omskolning eller att plantera ut dina växter behöver du inte ta ur dem ur krukorna eftersom att pappret förmultnar snabbt i jorden utan någon negativ inverkan på miljön. Fördelen med att ha kvar plantan i krukan är även att det inte finns någon risk att du förstör rötterna.

Här köper du våra krukor i brunt papper

Här köper du våra krukor i tidningspapper

Lycka till med din odling!

Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page