Himmelskt goda rödbetsbiffar med getostkräm


Rödbetsbiffar - ett billigt och fantastiskt gott vegetariskt alternativ till köttfärsbiffar.

12 biffar

Rödbetsbiffar:

600 g färska rödbetor

200 g morötter

1 gul lök

2 ägg

1 dl potatismjöl (eller maizena)

150 g fetaost

2 krm grovmalen svartpeppar

Getostkräm:

2 dl creme fraiche

150 g getost

honung (efter smak)

färsk timjan

1 krm grovmalen svartpeppar

Gör såhär:

1. Skala och riv morötterna och rödbetorna och lägg i en sil och försök pressa ut så mycket vätska som möjligt.

2. Skala och hacka löken och blanda äggen, potatismjöl, mosad fetaost, salt och svartpeppar i en bunke.

3. När de rivna morötterna och rödbetorna runnit av, försök att pressa ut den sista saften och lägg i bunken.

4. Mosa getosten och blanda med crème fraichen, tillsätt honung, hackad timjan och svartpeppar.

5. Forma rödbetsbiffarna och stek på medelhög värme ca. 4 minuter på varje sida (försök att inte röra så mycket på biffarna under stekning då de lätt faller sönder då).

6. Servera biffarna med rotfrukter i ugn eller till en färsk sallad!

Lycka till!

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
 Leverans 1-3 arbetsdagar
Säker betalning
Fri frakt över 199kr

Eco Grow © 2020