Odlingskalender - januari

Odlingskalender - januari

2018 - Nytt år och vi går mot ljusare tider! Trots att snön täcker marken i stora delar av landet är det redan dags att börja planera den kommande odlingssäsongen genom att köpa hem jord, frön och etiketter. I januari månad är det även tid för att odla de första fröerna - chili.

Chili är en grönsak som med fördel odlas redan i januari, detta på grund av att chilin behöver en lång tid på sig för att utvecklas för att kunna ge smakrik frukt till sommaren. Förodlade plantor ger även i regel en bättre och tidigare skörd och blomning. För att lyckas med odlingen under dessa mörka och kalla januaridagar behöver fröerna både värme och ljus för att gro och inte bli rangliga plantor. Därför är det lämpligt med växtbelysning för att lyckas med odlingen.

Passa på att köpa våra chilifröer nu så du får en riklig och smakrik skörd i sommar!

Köp chili habanero här!

Köp chili jalapeno här!

Senaste inlägg