top of page

Veckans frösort - Chili japaleno


Jalapeno early l ECO GROW

Något nytt vi på Eco Grow tänkt börja med är - "Veckans frösort". Detta innebär att vi ger er lite mer djup och detaljerad information om ett av våra frösorter varje vecka. Låt oss börja med en av våra storsäljare - Jalapeno Early!

Jalapeno Early är en mexikansk chilipeppar - denna sort är mycket snabbväxande och produktiv som ger en riklig skörd av knubbiga frukter med en längd på 5-8 cm. Jalapenofrukternas styrka uppgår till 8.000 Scoville, vilket är vår mildaste chilifrukt.

Vid odling blötlägg fröna i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 0,5 cm djup i såjord. Håll alltid jorden fuktig men inte blöt. Chilifröna gror bäst vid 25-30°C så täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge. Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.

Jalapeno passar utmärkt till att pickla, grilla eller som krydda i mexikansk mat.

Köp Eco Grow:s Jalapeno HÄR

Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page