Veckans frösort - Spetspaprika

February 3, 2018

Veckans frösort är  - Spetspaprika Marconi Golden! Denna fantastiska långsmala gula paprika kommer från en kulturarvsort i Italien. Frukterna är långa och smala med en längd på 15-20 cm. Paprika har en lång utvecklingstid så det är redan nu dags att förkultivera den inomhus för att få fina och mogna frukter i sommar. 

 

Vid odling blötlägg fröna i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 1 cm djup i såjord. Håll alltid jorden fuktig men inte blöt. Paprika gror bäst i värme så täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge. Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel. 

 

Denna paprikasort har en söt smak som är en smakhöjare både i sallader eller som tillbehör till grillat.

 

Köp Eco Grow:s Spetspaprika HÄR

 

 

 

 

 

 

Tags: Odlingskalender - januari

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Senaste inlägg

May 27, 2018

May 11, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
 Leverans 1-3 arbetsdagar
Säker betalning
Fri frakt över 150kr

Eco Grow © 2020