Veckans frösort - Spetspaprika


Veckans frösort är - Spetspaprika Marconi Golden! Denna fantastiska långsmala gula paprika kommer från en kulturarvsort i Italien. Frukterna är långa och smala med en längd på 15-20 cm. Paprika har en lång utvecklingstid så det är redan nu dags att förkultivera den inomhus för att få fina och mogna frukter i sommar.

Vid odling blötlägg fröna i ljummet vatten något dygn innan sådd och så på 1 cm djup i såjord. Håll alltid jorden fuktig men inte blöt. Paprika gror bäst i värme så täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge. Hjälp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.

Denna paprikasort har en söt smak som är en smakhöjare både i sallader eller som tillbehör till grillat.

Köp Eco Grow:s Spetspaprika HÄR

Senaste inlägg