top of page

Odlingskalender Februari


Tänk att det redan har hunnit blivit februari - dagarna börjar bli längre och allt ljusare! Vad betyder detta? Jo, att det äntligen är dags att så ännu fler fröer! Vi vet att det kan låta galet att odla mitt i vintern, men du kommer tacka oss sen för att ju närmre våren vi kommer desto fler fröer ska planteras!

Förra månaden rekommenderade vi att odla chili - men om du inte hunnit är det ännu inte för sent. Dock bör chilin odlas snarast möjligt då de har en lång utvecklingstid - våra chiliplantor växter för fullt just nu under växtbelysningen! 

Nu i februari månad är det dags att så paprika, bladpersilja, kruspersilja samt timjan på grund av även deras långa utvecklingstid. Kom ihåg att använda såjord eller kaktusjord vid förkultivering då den är mindre näringsrik än planteringsjord! Alternativt att blanda ut såjorden med sand för att minimera näringsinnehållet. 

Idag har vi sått fröer av paprika, persilja och timjan direkt i våra papperskrukor. Detta har många fördelar, för det första är de klimatsmarta och är gjorda utav papper.  När det har blivit dags för omskolning eller att plantera ut dina växter behöver du inte ta ur dem ur krukorna eftersom att pappret förmultnar snabbt i jorden utan någon negativ inverkan på miljön. Fördelen med att ha kvar plantan i krukan är även att det inte finns någon risk att du förstör rötterna.

Passa på att köpa våra ekologiska fröer nu så du får en riklig och smakrik skörd i sommar!

Köp timjan här!

Köp bladpersilja här!

Köp kruspersilja här!

Köp paprika mini bell här! Köp spetspaprika här! Köp kruka i tidningspapper här!

Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page