Odla en avokadoplanta hemma

Avokadokärna

När man odlar avokado kan man behöva tålamod, det är ingen planta som blir något på ett par dagar - men det är värt väntan! Vi äter mycket avokado och det tar emot att slänga kärnan även fast fönsterbrädan svämmar över av avokadoplantor. Det blir nästan som ett beroende haha!

Det finns många teorier på vad som är det bästa sättet att odla på, men här kommer våra bästa tips för att du ska lyckas med din egen avokadoplanta:

Dela en riktigt mogen avokado försiktigt så inte kärnan skadas. Håll koll på vad som är upp och ned på kärnan (oftast är den spetsiga delen av kärnan toppen). Låt kärnan ligga i ett glas vatten i ett par dagar och pilla sedan bort det bruna skalet som omger kärnan. Det är i detta skede "avokadoteorierna" varierar, men enligt oss är det bästa sättet att nu plantera avokadokärnan med botten nedåt i en kruka med jord. Avokadokärnan ska vara täckt till hälften med jord och ha rikligt med vatten för att gro. Placera krukan i ett ljust fönster. Nu gäller det att ha tålamod, vissa kärnor spricker på ett par dagar, andra tar veckor! Tills vidare kan vi underhålla er med våra avokadobilder - från kärna till planta!

Lycka till med din avokado!

Avokadoplanta

Avokadoplanta steg för steg

Senaste inlägg