top of page

Veckans frösort - Groddar


China rose groddar

China Rose-groddar - är rika på näringsämnen, i synnerhet innehåller de många vitaminer (A, B1, B2, C och niacin) och mineraler (järn, kalium, kalcium, magnesium, natrium och fosfor). De har en fantastisk rosa och grön färg och en intensiv smak liknande rädisa. Kan skördas redan efter 8 dagar. 

Hur man groddar:

- Lägg fröna i en sil och skölj i kallt vatten. Lägg dem sedan i blöt i kallt vatten i en bunke minst 8 timmar, gärna över natten. 

- Häll av dem i silen, skölj noga och ställ silen över bunken. Lägg en handduk över. Skölj fröna två till tre gånger om dagen. 

- Det går också att grodda i en glasburk med nätlock (eller en bit glest linnetyg fäst med gummiband). Gör på samma sätt som med silen, men låt burken stå snett nedåtlutad, t ex i diskstället) mellan sköljningarna. Det finns också groddställningar med ett antal våningar. De är bra om man vill grodda flera sorter samtidigt. 

Groddarna kan förvaras i kylen i några dagar under tiden och de fortsätter då att växa.

Ni hittar våra groddar här!

Lycka till!

Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page