top of page

Odlingskalender Mars

Tänk att det är mars månad - och hela Sverige är täckt med snö, äntligen känner vissa medan andra bara längtar till våren. Hur som helst är det i mars månad som det är dags att så flest fröer, så vi hoppas att ni har plats för några fler plantor där hemma!

Förra månaden rekommenderade vi att odla paprika, bladpersilja, kruspersilja samt timjan - men om du inte har hunnit med det ännu är det inte för sent. Dock bör dessa fröerna odlas snarast möjligt för att ni ska få en riklig skörd i sommar då dessa har en lång utvecklingstid.

Denna månad är det dags att så tomater, basilika, gräslök, vårlök, morot, vallmo, salladsmix, solros, ärtskida, oregano, squash, spenat, purjolök samt broccoli.

Idag har vi sått några av våra favorit fröer som är vinbärstomat, bifftomat, körsbärstomat, squash samt basilika och rödbladig basilika. Dock kommer vi så ännu mer fröer till helgen och i nästa vecka, följ oss på vår Instagram för att se mer: ecogrow.nu heter vi där!

Ni har väl inte missat våra papperskrukor? Dessa är perfekta och miljövänliga att förodla i!

Papperskrukorna har många fördelar när man ska förkultivera sina fröer inomhus, för det första är de klimatsmarta och är gjorda utav papper. När det har blivit dags för omskolning eller att plantera ut dina växter behöver du inte ta ur dem ur krukorna eftersom att pappret förmultnar snabbt i jorden utan någon negativ inverkan på miljön. Fördelen med att ha kvar plantan i krukan är även att det inte finns någon risk att du förstör rötterna.

Passa på att köpa våra ekologiska fröer nu så du får en riklig och smakrik skörd i sommar!

Ni hittar alla våra fröer här!

Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page