Leverans 2-5 arbetsdagar
Säker betalning
Fri frakt över 150kr

Eco Grow © 2017

May 27, 2018

May 11, 2018

Please reload

Senaste inlägg

Pickla grönsaker - fantastisk smakhöjare till kött, fisk och vegetariskt!

March 13, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att pickla innebär att du lägger grönsaker i en lag för att ge den en sötsyrlig smak. Det förhöjer din måltid med spännande smaker som passar framförallt bra till vegetariskt, fågel och fisk. 

 

Fördelen med att pickla en större mängd grönsaker är att lagen är den samma för de alla. I detta recept använder vi oss av en så kallad 1-2-3 lag.

 

Ingredienser till 1-2-3 lag:

1 del ättika

2 delar socker

3 delar vatten

 

Gör lagen såhär:

Häll ättikan, sockret och vattnet i en kastrull och koka upp till sockret löst sig, ställ åt sidan.

 

Pickla chili:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du behöver:

10 chilifrukter - gärna olika sorter

3 vitlöksklyftor

1 msk senapsfrön

1 tsk korianderfrön

 

Gör såhär:

1. Lägg chilifrukter, vitlöksklyftor, senapsfrön samt korianderfrö i en väl rengjord glasburk.

2. Slå över den varma 1-2-3 lagen och förslut burken

3. Låt svalna och ställ sedan kallt 5-6 timmar, gärna över natten

 

Picklad chili passar fantastiskt bra i guacamole, tomatsalsa eller i hummus! 

 

Pickla rödlök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du behöver:

1-2 rödlökar

 

Gör såhär:

1. Skala rödlöken och skiva den i tunna skivor med en mandolin eller vass kniv

2. Lägg rödlöken i burken

3. Slå över den varma 1-2-3 lagen och förslut burken

4. Låt svalna och ställ sedan kallt 5-6 timmar, gärna över natten

 

Picklad chili passar perfekt till hamburgare och tacos!

 

Pickla gurka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du behöver:

1 gurka

1 msk senapsfrön

 

Gör såhär:

1. Skiva gurkan i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel

2. Lägg gurkan och senapsfröna i burken

4. Slå över den varma 1-2-3 lagen och förslut burken

5. Låt svalna och ställ sedan kallt 5-6 timmar, gärna över natten

 

Picklad gurka passar perfekt till hamburgare, steken och köttbullar!

 

Pickla morötter

 

Du behöver:

2-3 morötter

 

Gör såhär:

1. Skala morötterna och skiva den i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel

2. Lägg morötterna i burken

3. Slå över den varma 1-2-3 lagen och förslut burken

4. Låt svalna och ställ sedan kallt 5-6 timmar, gärna över natten

 

Picklade morötter lyfter såväl hamburgare, wraps och hamburgare!

 

Slå in burkarna i något fint papper så är det en perfekt gå bort-present!

 

Köp våra chilis här, här och här!

Köp vår gurka här!

Köp våra morötter här och här!

 

Lycka till med dina picklade grönsaker! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Följ oss
Sök efter taggar