top of page

Odlingskalender April


Trot eller ej har det redan hunnit bli april månad - i Skåne är det snöstorm men i andra delar av landet strålar solen! En ny månad betyder nya steg i odlingen, de flesta längtar efter varmare temperaturer så plantorna snart kan flytta ut i växthuset eftersom de börjar ta mycket plats där hemma, medan andra inte har börjat odla ännu.

Hur som helst är det några sorter som är kvar att odla, dessa är rödbeta, gulbeta, polkabeta, ruccola, koriander, pak choi samt dill. Om du inte hunnit plantera exempelvis tomater är det absolut inte för sent - men för att få en riklig skörd bör det göras i april eller i början av maj.

Ni har väl inte missat våra papperskrukor? Dessa är perfekta och miljövänliga att förodla i i. Papperskrukorna har många fördelar när man ska förkultivera fröer inomhus, för det första är de klimatsmarta och är gjorda utav papper. När det sedan blir dags för omskolning eller plantera ut dina växter behöver du inte ta ur dem ur krukorna eftersom pappret snabbt förmultnar i jorden utan någon negativ inverkan på miljön. En ytterligare fördel med att ha kvar plantan i krukan är att det inte finns någon risk att rötterna förstörs.

Ni hittar våra fröer samt papperskurkor här!

Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page