Pesto på vår fantastiska basilika genovese

Finns det något så gott som hemmagjord pesto? Skulle inte tro det va!? Sedan är det förstås extra gott när man tillagar något man odlat själv! Vår basilika växer så det knakar så då kan man med gott samvete göra pesto. Denna fantastiskt goda pesto är gjord på vår basilika genovese som är den ultimata basilikasorten för just pesto eftersom den tål att skördas 7-8 gånger!

Recept:

- 2 krukor basilika

- 2 rivna vitlöksklyftor

- 1,5 dl nötter (t.ex. pinjenötter, cashewnötter eller solroskärnor)

- 50g riven parmesanost

- 1 dl olivolja

- salt & peppar efter smak

Gör såhär:

- Plocka basilikabladen och lägg i en mortel

- Riv vitlöksklyftorna i morteln och mortla till en pasta

- Grovhacka nötterna och mortla ner dem i pastan

- Riv parmesanosten och häll på olivoljan över basilikapastan

- Salta och peppra efter smak

- Servera till nykokt pasta eller som dipp till en färsk baguette - njut!

Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
 Leverans 1-3 arbetsdagar
Säker betalning
Fri frakt över 199kr

Eco Grow © 2020