F L I N G S A L T


Att göra flingsalt är löjligt enkelt och en riktig smakhöjare till dina maträtter. Nedan presenterar jag tre användbara varianter av flingsalt!
Flingsalt med smak av chili
1 dl flingsalt
2 st chilifrukter
Flingsalt med smak av örter och vitlök
1 dl flingsalt
0,2 dl färsk basilika
0,2 dl färsk persilja
0,2 dl färsk koriander
1 stor vitlöksklyfta
Flingsalt med smak av citron
1 dl flingsalt
Rivet skal från 1 st citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 60 grader
- Finhacka chili, citron, örter och vitlök och lägg i separata skålar
- Blanda ner flingsaltet i skålarna och blanda
- Täck en plåt med bakplåtspapper lägg den mixade blandningen på plåten i ett tunt lager
- Torka flingsaltet i ugnen minst 60 min tills chilin och örterna är helt torra
- Använd som smakhöjare till sallad, fisk eller kött!