top of page

Veckans frösort - Bifftomat đŸŒ±

Cherokee purple Àr en bifftomat som hÀrstammar ifrÄn Cherokee-stammen i Tennessee, USA. Tomaten blir mörkt purpur-röd och har en söt och fyllig tomatsmak. Vid odling blötlÀgg fröna i ljummet vatten nÄgot dygn innan sÄdd och sÄ pÄ 0,5 cm djup i sÄjord. HÄll alltid jorden fuktig men inte blöt. Tomatfröna gror bÀst vid 22-25°C sÄ tÀck sÄdden med klar plast försedd med lufthÄl och placera i ett soligt lÀge. Utplanteras efter avhÀrdning nÀr frostrisken Àr över i ett varmt och skyddat lÀge. Cherokee purple ger inga rekordskördar men det uppvÀger smaken - plantera tvÄ plantor i stÀllet. Denna tomat Àr en indeterminate vilket innebÀr att den ger nya blommor och frukter hela sÀsongen tills frosten tar plantan. Plantan ska tjuvas. För mer information se fröpÄsen.  

Köp vÄr bifftomat hÀr

Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page