Veckans frösort - Habanero đŸŒ±

June 9, 2018

 

Habanero Maya Red Àr en habanerosort med en mer avlÄng form och sÀgs klara vÄrt kalla klimat bÀttre Àn de övriga habanerosorterna. Maya red har en het styrka pÄ 200.000-300.000 Scoville och frukterna blir 5-8 cm lÄnga och plantorna uppnÄr en höjd pÄ  60-90 cm. Chilins fÀrg gÄr frÄn grön till djupröd vid mognad. 

 

Vid odling blötlÀgg fröna i ljummet vatten nÄgot dygn innan sÄdd och sÄ pÄ 0,5 cm djup i sÄjord. HÄll alltid jorden fuktig men inte blöt. Chilifröna gror bÀst vid 25-30°C  sÄ tÀck sÄdden med klar plast försedd med lufthÄl och placera i ett soligt lÀge. Utplanteras efter avhÀrdning nÀr frostrisken Àr över i ett varmt och skyddat lÀge. HjÀlp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.

 

För mer information se fröpÄsen.

Köp vÄran habanero hÀr 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Senaste inlÀgg

May 11, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar
Följ oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
 Leverans 1-3 arbetsdagar
SĂ€ker betalning
Fri frakt Ă¶ver 150kr

Eco Grow Â© 2020