Veckans frösort - Habanero đŸŒ±

Habanero Maya Red Àr en habanerosort med en mer avlÄng form och sÀgs klara vÄrt kalla klimat bÀttre Àn de övriga habanerosorterna. Maya red har en het styrka pÄ 200.000-300.000 Scoville och frukterna blir 5-8 cm lÄnga och plantorna uppnÄr en höjd pÄ  60-90 cm. Chilins fÀrg gÄr frÄn grön till djupröd vid mognad. 

Vid odling blötlÀgg fröna i ljummet vatten nÄgot dygn innan sÄdd och sÄ pÄ 0,5 cm djup i sÄjord. HÄll alltid jorden fuktig men inte blöt. Chilifröna gror bÀst vid 25-30°C  sÄ tÀck sÄdden med klar plast försedd med lufthÄl och placera i ett soligt lÀge. Utplanteras efter avhÀrdning nÀr frostrisken Àr över i ett varmt och skyddat lÀge. HjÀlp blommorna med pollinering genom att skaka plantan eller med en liten pensel.

För mer information se fröpÄsen.

Köp vÄran habanero hÀr

Senaste inlÀgg